• GoDaddy Community
  • GoCentral | Website Builder
  • GoCentral | Website Builder

    cancel
    Showing results for 
    Search instead for 
    Did you mean: 
    Hopeful
    Artisan

    "Replace" not working on blog background image

    On the blog page setup, replacing (not deleting and uploading) an image gets saved in Preview Mode but does not on the live version. Can GD get this fixed?? I don't want to delete it because I have it working perfectly on other pages on my site.

    12 REPLIES 12
    cstrasia
    Journeyperson

    Re: "Replace" not working on blog background image

    Hi @Hopeful,

     

    Just to confirm, you're talking about the image that shows up as the backgound of the Blog section on your website - not an image that shows up in a single blog post.  If so, you'll need to republish your website for that change to take effect on the live site.  And it might take a few minutes / a hard refresh to make it show up.

     

    If this doesn't help, let me know your website url and I'll take a look.

     

    ChristieS

    Sr. PM, Blog

    Hopeful
    Artisan

    Re: "Replace" not working on blog background image

    Yes, I'm talking about the background image. I gave up and contacted customer service several days ago. They escalated it and a few days later I got an email back stating that the developers know about this issue and the "replace" is not replacing the prior image properly. They will not fix it until the next update to the blog it said. No timeframe given.

    girlboss101
    Novice

    Re: "Replace" not working on blog background image

    Exactly I'm having an issue there too as well as the "add image" icon. I just paid for a whole year of membership and not being able to add my photos is very disturbing
    cstrasia
    Journeyperson

    Re: "Replace" not working on blog background image

    @girlboss101,

     

    Can you provide a little more detail so I'm sure I understand your question?

     

    The issue with the background image not changing has been resolved so I want to make sure we're talking about the same thing.

     

    Your description of "add image" leads me to believe you're in your blog editor, trying to add an image to the blog post itself.  Is that right? If so, please let me know what steps you're taking and what's happening.  If you'd like to provide your website url I'd be happy to take a look.  

     

    In general, this article explains how to create/edit a blog post, including inserting an image (step 8). Take a look and let me know if this still isn't working as expected.

    https://www.godaddy.com/help/create-blog-posts-27371?

     

    Thanks,

     

    ChristieS

    GoCentral PM

    Hopeful
    Artisan

    Re: "Replace" not working on blog background image

    @cstrasia @@girlboss101  I'd like to chime in here. I just tested the blog background image after you say it has been fixed. I replaced it and republished and the first time it loaded correctly on my live site. All times after that it's still loading the old image again (stretching it making it blurry), so it's not completely fixed yet.

     

    To see what image it is loading, right click on the background and View Background Image. It shows a long narrow image I loaded months ago thinking it would work. Every time I try to replace it, it doesn't load the new image (even though it shows it saved the new image in Edit mode) which is much larger and taller. Thanks.

    Community Manager
    Community Manager

    Re: "Replace" not working on blog background image

    Hey @Hopeful,

    Are you still experiencing this issue! Please let @cstrasia and me know. Thanks!

    Rachel

    Hopeful
    Artisan

    Re: "Replace" not working on blog background image

    @RachelM @cstrasia Thanks for following up! The background image is still not fixed. I just checked it again. It is loading the correct image and looks great in Edit and Preview mode. After republishing, however, on the LIVE site, it still loads the old (and too small) image I initially tested. So the image is getting stretched and looks really blurry. Why it won't load my correct image in the LIVE version beats me. I can see that it is the active image in my setup.

    Community Manager
    Community Manager

    Re: "Replace" not working on blog background image

    Thanks @Hopeful! I'll let the team know. 

    Rachel

    Hopeful
    Artisan

    Re: "Replace" not working on blog background image

    @RachelM @cstrasia  I see they are making various changes to the blog now. Can you follow up on the status of getting this correction made, please?

    Employee
    Employee

    Re: "Replace" not working on blog background image

    @Hopeful To dig into this, I need to experiment a bit. Can I have you permission to attempt to change the background image on your blog section as long as I change it back if it works for me?

     

    Thanks.

    Hopeful
    Artisan

    Re: "Replace" not working on blog background image

    @syyoung @RachelM @cstrasia I would rather you perform testing with your own dummy sites than on my live one. Thanks.

    Employee
    Employee

    Re: "Replace" not working on blog background image

    I understand. I've been unable to replicate on my test sites, which is why I asked. I got your private message and I'm happy to continue troubleshooting there.