Hosting w systemie Linux (cPanel) Pomoc

Dołożyliśmy wszelkich starań, aby przetłumaczyć tę stronę. Dostępna jest również strona w języku angielskim.

Przywróć witrynę za pomocą codziennych kopii zapasowych

Ostrzeżenie: To przywrócenie może zastąpić bieżące domeny, pliki, bazy danych, skrzynki pocztowe lub usługi przekazywania poczty zawartością z kopii zapasowej.

Użyj funkcji Codzienne kopie zapasowe, aby przywrócić domeny, pliki, bazy danych, skrzynki pocztowe lub usługi przesyłania dalej poczty do stanu poprzedniego.

  1. Zaloguj się do GoDaddy strona produktu .
  2. Wybierz opcję Hosting internetowy . Następnie obok konta hostingu w systemie Linux, które chcesz przywrócić, wybierz Zarządzaj .
    kliknij Zarządzaj
  3. U góry ekranu wybierz Kopie zapasowe .
  4. Wybierz opcję Wyświetl kopie zapasowe .
  5. Wybierz żądaną datę kopii zapasowej. Zainstalowanie odpowiedniej kopii zapasowej na serwerze cPanel może zająć kilka minut.
  6. W sekcji Typy wybierz typ kopii zapasowej, którą chcesz przywrócić:
    • Domeny: Wybrane domeny (i wszystkie ich pliki) zostaną nadpisane i przywrócone z danymi kopii zapasowej.
    • Pliki: Wybrane pliki zostaną nadpisane i przywrócone z danymi kopii zapasowej.
    • Bazy danych: Wybrane bazy danych zostaną nadpisane i przywrócone danymi z kopii zapasowej. Ewentualnie na podstawie kopii zapasowej tworzona jest nowa baza danych, a istniejąca baza danych pozostaje nienaruszona.
    • Skrzynka pocztowa: Wybrane skrzynki pocztowe zostaną nadpisane i przywrócone z danymi kopii zapasowej.
    • Przekierowania poczty: Wybrane usługi przekazywania poczty zostaną nadpisane i przywrócone z danymi kopii zapasowej.
  7. Zaznacz pola wyboru obok elementów, które chcesz przywrócić. Lub wybierz ikonę znacznika wyboru, aby wybrać wszystko.
  8. Wybierz Odzyskaj.
  9. (Opcjonalnie) Wybierz opcję przywracania, a następnie wybierz opcję Rozpocznij odzyskiwanie :
    • Domeny: Zaznacz pole wyboru, aby wykluczyć poddomenę i domeny dodatkowe. Przywracanie nie ma wpływu na poddomenę i domeny dodatkowe.
    • Pliki: Zaznacz to pole wyboru, aby usunąć wszystkie pliki w oryginalnej lokalizacji, które zostały utworzone po utworzeniu kopii zapasowej. Jeśli folder zawiera pliki, które zostały dodane po dacie utworzenia kopii zapasowej, zostaną one usunięte, a także nadpisane i przywrócone istniejące pliki.
    • Bazy danych: Zaznacz to pole wyboru, aby dodać sufiks do nazwy bazy danych, a następnie wprowadź sufiks w polu tekstowym. Zostanie utworzona zduplikowana baza danych z wprowadzonym sufiksem, a przywrócenie nie będzie miało wpływu na istniejącą bazę danych. Aby używać zduplikowanej bazy danych, musisz zaktualizować plik konfiguracyjny witryny.

Zobaczysz potwierdzenie powodzenia , informujące, że dane zostały przywrócone.

Więcej informacji