Włączanie automatycznego odnawiania
Wykonaj poniższe kroki, aby włączyć automatyczne odnawianie swoich produktów. Twoje produkty zostaną automatycznie odnowione w dniu ich wygaśnięcia.
Uwaga: w przypadku produktów z włączoną opcją automatycznego odnawiania, jeśli w momencie rozliczenia nie uda się obciążyć wybranej metody płatności, możemy spróbować użyć innej metody płatności, która wcześniej działała bez problemów.
- Przejdź do strony Odnowienia i rozliczenia i wybierz Zarządzaj subskrypcjami.Uwaga: jeśli widzisz ten baner na stronie Odnowienia i płatności, a chcesz włączyć automatyczne odnawianie dla wszystkich produktów na swoim koncie, wybierz Włącz automatyczne odnawianie. W przeciwnym razie przejdź do następnego kroku.

- Wybierz produkt, a następnie wybierz opcję „Automatyczne odnawianie”.

Na liście Subskrypcje jest teraz wyświetlana data automatycznego odnawiania produktu.Uwaga: jeśli automatyczne odnawianie jest już włączone dla danego produktu, nie zobaczysz pola lub przełącznikaAutomatyczne odnawianie.
Zmiana okresu odnowienia i wyświetlanie nowej ceny
Wykonaj poniższe czynności, aby sprawdzić cenę produktu przed włączeniem automatycznego odnawiania.
- Przejdź do strony Odnowienia i rozliczenia i wybierz Zarządzaj subskrypcjami.
- Wybierz produkt, a następnie wybierz opcję Edytuj plan. Pokażemy Ci Twój aktualny plan i jego cenę, a także inne dostępne plany.
Powiązane czynności
- Wiele produktów ma domyślnie włączone automatyczne odnawianie, ale możesz wyłączyć automatyczne odnawianie, anulując subskrypcję produktu.
Więcej informacji
- Usuń metody płatności, których nie używasz dla swoich produktów.