GenelKategori

2023’te paranızı yatırmak için en iyi pasif gelir fikirleri – tam kılavuz

Okuma süresi: 12 dk
Adem Asha

Hepimiz hayatımızın geri kalanında iş, gelir veya para kaygısı duymadan, sahilde bir yerde kitap okuyup soğuk bir şeyler yudumlarken gün batımını seyretmenin hayalini kurmadık mı? Eğer öyleyse, kulübe hoş geldiniz. Bu çok zor bir rüya gibi görünse de, size öyle olmadığını söylememe izin verin. Sadece pasif bir geliriniz olması gerekiyor. Bu, internetten nasıl para kazanılacağını bildiğinizde veya başka bir deyişle, nasıl para kazanacağınızı bildiğiniz zaman gelir.

Öncül basit bu makale size en iyi pasif gelir fikirleri suancak.

Pasif gelir nedir?

100 dollar bills, passive income ideas.

Önce pasif gelirin ne olduğunu tanımlayalım. Pasif gelir, bir işverenden aldığınız maaşın yanında elde ettiğiniz düzenli bir geliri temsil eder.

Dijital bir çağda yaşıyoruz ve her şeye dijital olarak ihtiyacımız var. Daha önceki hayalimizi gerçekleştirmek için, çevrimiçi olarak pasif bir gelir söz konusu değil. Bu makale size artıları ve eksileri ile en iyi pasif gelir yatırımlarından bazılarını tanıtacaktır.

Bu iki terim arasındaki farkı biliyorsanız, pasif bir gelir akışına sahip olmak çok basittir: Varlıklar ve Yükümlülükler.

  • Varlıklar: Sahip olduğunuz, para kazandıran ve servetinize katkıda bulunan şeyler. (kiralık bir mülk, bir kopya hakkı veya kiraladığınız bir patent hakkı)
  • Yükümlülükler: Sahip olduğunuz ve gelirinizden düşen şeyler. (Otomobil krediniz, ev ipoteğiniz, kredi kartı borcunuz).

(BLOKQUOTE )Yükümlülükleri üstlenmeden önce, yeterli gelir sağlayan yeterli varlığa sahip olduğunuzdan emin olun. (Zengin Baba Yoksul Baba adlı kitabı okumanızı şiddetle tavsiye ederim. Aradaki farkları çok güzel anlatıyor). (BLOKQUOTE )

Not: Ne kadar kazanırsanız kazanın maaşınız pasif bir gelir akışı DEĞİLDİR.

Farklı pasif gelir kaynakları:

  • Kiralık bir mülkten elde edilen kira geliri.
  • Airbnb
  • Borsa: temettü hisseleri.
  • GYO: Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı.

Çevrimiçi pasif gelir nasıl elde edilir?

Bu gün ve yaşta, neredeyse her şeyi çevrimiçi olarak alabilirsiniz. Aslında, kimseyle konuşmanıza bile gerek olmayabilir. Şahsen borsalara yatırım yapıyorum ve hiçbir temsilci veya müşteri desteğiyle hiç konuşmadım.

İhtiyacınız olan tüm bilgiler çevrimiçi, bu şirketler arasındaki rekabet o kadar yüksek ki, bir yatırım hesabı oluşturmaktan paranızı çekmeye kadar her adımda öğreticiler sağlıyorlar.

Altına yatırım yapmak ister misiniz? yağ? Emlak? tahviller? hisse senetleri? Harika, hepsinde çevrimiçi satın alabileceğiniz Borsa Yatırım Fonları (ETF'ler) var.[KL1]

Bu makale size oyunun zirvesinde kalmak için en iyi pasif gelir fikirleri tanıtacak.

2023 için en iyi pasif gelir fikirleri;

İşler burada ilginçleşiyor. Sizi çevrimiçi olarak en iyi pasif gelir fikirleri listesiyle tanıştırayım:

  1. Dropshipping
  2. Bağlı Kuruluş Pazarlaması
  3. Blog yazmak
  4. Alan adlarına yatırım
  5. Çevrimiçi bir kurs oluşturun
  6. Medya (fotoğraflar, videolar, vb.) lisanslama.

Her birini taker taker inceleyelim;

1. Bir Dropshipping mağazası başlatın.

Dropshipping'i duydunuz mu? Artık ekstra para kazanmak için çok popüler bir pasif gelir fikri.

brown cardboard box on white table

Dropshipping; bir müşteriye bir ürün sattığınız, tedarikçinin ürünü sizin adınıza üçüncü taraf olarak depoladığı, paketlediği ve müşterilere gönderdiği bir iş modelidir.

Dropshipping gereksinimleri:

GoDaddy wordpress e-ticaret kullanarak kendi web sitenizi oluşturabilir, bunu sosyal medya hesabınıza bağlayabilir ve işin pazarlama ve müşteri hizmetleri tarafına odaklanabilirsiniz. Örnek olarak, tişört satarak başlayabilir ve daha büyük bir şeye dönüştürebilirsiniz.

Neye ihtiyacın olacak?

  • Sabit bir İnternet bağlantısı.
  • Güvenilir iş ortakları (tedarikçiler, ödeme işlemcileri ve nakliye şirketleri).
  • Ürünlerinizi Facebook market, Amazon, ebay, etsy'de yayınlayın.
  • Dijital ürünler satıyorsanız, web siteniz için Google sıralamanıza odaklanmanız gerekir.

Dropshipping olumlu yönler:

  • Envantere sahip olmanıza gerek yok.
  • Çevrimiçi bir mağaza kurmak kolaydır.
  • Düşük genel/sabit maliyetler

Dropshipping olumsuz yönler:

  • Hammaddeyi tedarikçilerinizden toptan satın almadığınız için normal perakende satıştan daha pahalı olabilir.
  • Ürünün kalitesi üzerinde sınırlı kontrol.
  • Nakliye ile ilgili karmaşıklık.

Her yerde satış yapmak ve her yerden yönetmek için GoDaddy woo commerce wordpress e-ticaret mağza çözümünü kullanın

2. İş ortağı pazarlaması:

Bu çok basit bir yan hareket. Siz bir satıcısınız. Başka birinin ürün veya hizmetini paylaşır veya hakkında yazarsınız ve bir okuyucu bağlantıya tıklayıp satın alırsa, satıştan bir yüzde alırsınız.

Bağlı kuruluş pazarlamasına blogunuzdan, YouTube kanalınızdan veya podcast'inizden başlayabilirsiniz. İçeriğinizi belirli bir markaya/ürüne göre düzenlersiniz ve ilgili okuyucularınızdan/dinleyicilerinizden tanıtımını yaptığınız ürünü satın almalarını istersiniz. Bu sayede her alıcıdan aktif bir gelir elde etmiş olursunuz.

Pek çok içerik oluşturucunun sorunu, çoğu içerik oluşturucunun plan yapmadan blog gönderileri yazmasıdır. Tıklamalara ve satışa yol açan bağlı kuruluş gönderilerini nasıl yazacağınızı bilmeniz gerekir.

İş Ortaklığı'i başlatmak için gerekenler:

  • Okuyucular/dinleyiciler/aboneler.
  • Bağlı kuruluş programınızı tanıtacak bir platform: YouTube kanalı, podcast, blog.
  • Tanıtımını yapmayı planladığınız markaya/ürüne güvenin.

Sitenizde GoDaddy'yi tanıtırken satışlardan para kazanın.

İş Ortaklığı olumlu yönleri:

  • Düşük maliyetli iş fikri: yüksek finansal yatırım gerektirmez.
  • Uzmanlık gerektirmez: Diğer yatırım seçeneklerinden farklı olarak, bağlı kuruluş pazarlama programınızı yürütmek için bir komisyoncuya veya finansal danışmana ihtiyacınız yoktur. Sadece pratik yapmalısın.
  • Yüksek kaliteli içeriğe sahip tam zamanlı bir blog yazarıysanız, bağlı kuruluş pazarlaması finansal anlamda mantıklıdır ve fazladan para kazanmanın harika bir yoludur.

İş Ortaklığı olumsuz yönleri:

  • Bağlı kuruluş pazarlama programları üzerinde kontrol yok: Bu, aldığınız ödeme üzerinde kontrol sahibi olmadığınız anlamına gelir.
  • Gelir garantisi yok: Sitenizin ziyaretçileri tanıtımını yaptığınız ürünü satın almazsa size herhangi bir ödeme yapılmaz. Bu, site ziyaretçilerinizin satın alma işlemlerine bağlı olarak aylarca yüksek veya düşük nakit akışı yaşayabileceğiniz anlamına gelir.
  • Rekabet: Nispeten daha düşük bir giriş engeliyle, benzer bir şeyin peşine düşecek birçok kişi olduğu anlamına gelir. Bu, daha fazla rekabet anlamına gelir ve trafik ve görünürlük elde etmek için daha fazla çaba göstermeniz gerekir.

3. Kendi blogunuzu başlatın:

Başka bir pasif gelir stratejisi blog yazmaktır. İster profesyonel bir yazar olun ister yeni başlayan bir blog yazarı olun, çok para kazanma ve finansal hedeflerinize ulaşma potansiyeli vardır. Bu, özellikle harika konularınız ve harika bir sesiniz varsa geçerlidir. Ancak kendi blogunuzu başlatmak, hızlı bir şekilde zengin olma şeması değildir - strateji ve çaba gerektirir.

Blog yazmaya başlamak için gerekenler:

  • Bağlılık ve sabır: Yüksek kaliteli içerik yazmak özveri, sıkı çalışma ve çok araştırma gerektirir.
  • SEO analizi: Blogunuz için uygun SEO desteği ve analizi olmadan bir blog yazarı olarak başarılı olamazsınız.

GoDaddy Hazır Web Sitesi, hemen yazmaya ve yayınlamaya başlamanıza yardımcı olmak için önceden yüklenmiş bir blog ile birlikte gelir.

Blogger olmanın olumlu yönleri:

  • Esneklik: Blog yazarlarının blog yazmaya başlamasının ana nedeni muhtemelen budur. İstediğiniz yerden istediğiniz zaman yazma esnekliği.

Gelir: Finansal özgürlüğün ana pasif gelir kaynağı. Yüksek kaliteli içerikle, serbest yazarlar ve blog yazarları, pasif gelir elde etme konusunda iyi bir fırsata sahiptir.

  • Öğrenme: her zaman yeni konular ve yeni ilgi alanları öğreniyorsunuz.
  • Bağlantı: dünyanın her yerinden okuyucularınızla bağlantı kurun.

Blogger olmanın olumsuz yönleri:

  • Sosyal etkileşimler: İş arkadaşlarınızla bir ofisten çalışmayacağınız düşünülürse, bazen yalnızlık hissedebilirsiniz.
  • Tutarlılık: Bu, blog yazmanın en zorlu kısımlarından biridir. Bir veya iki makale yayınlayıp arkanıza yaslanamazsınız. Haftada en az bir makale yazmalısınız.
  • İş yükü: Blog yazmak göründüğü kadar kolay değildir. İnsanların blogunuzu arama motorlarında bulmasını ve okumasını sağlamak için çok fazla araştırma, okuma, rakip analizi ve SEO entegrasyonu gerektirir.
  • Zaman tüketimi: Blogdan ne kadar para kazanmayı umduğunuza bağlı olarak, potansiyel olarak blog üzerinde çok fazla zaman harcayabilirsiniz. Belki de tam zamanlı bir işten daha fazlası.

4. Alan adlarına yatırım yapın:

Alan adı yatırımı, alan adlarını satın alıp daha sonra daha yüksek bir fiyata satmaktır. Bu, keşfedebileceğiniz ve etrafında zenginlik oluşturmaya başlayabileceğiniz başka bir fikir olabilir.

GoDaddy Alan Adı Değerleme aracıyla bir alan adının değerini öğrenmek kolaydır. Tek yapmanız gereken alan adına bakmak ve değerleme aracı size fiyatı ve nedenini gösterecek.

Bu yüksek değerli, oldukça pahalı alan adlarından birine diğerlerinden önce rastlayabilir ve daha sonra yüksek bir fiyata satabilirsiniz.

Bir .com alan adı satın almanın satılma şansı daha yüksektir.Bir sonraki alan adınızı şimdi arayın!

5. Çevrimiçi bir kurs oluşturun:

Çevrimiçi bir kurs oluşturmak, başka bir mükemmel pasif gelir akışıdır. Kursu bir kez oluşturmanız ve arada bir güncellemeniz gerekir.

Çevrimiçi kursunuzu satabileceğiniz pek çok platform vardır, ancak en popüler olanı udemy'dir.

Kesinlikle öğretmeyi planladığınız konuda uzman olmanız gerekiyor. Bu herhangi bir şey olabilir. İşte bazı örnekler:

  • Grafik tasarım.
  • İş için Excel.
  • Bir dil öğretmek.
  • Cryptocurrency ticareti / staking (veya kripto ile ilgili herhangi bir şey).
  • Veya uzman olduğunuzu düşündüğünüz herhangi bir şey.

studying an online course

Çevrimiçi bir kurs oluşturmak için gereksinimler:

  • Bir konuda uzman olmak.
  • Fikrinizi test edin: İnsanlar öğretmek zorunda olduğunuz şeyi öğrenmek istiyor mu?
  • Konuyu kapsamlı bir şekilde araştırın.
  • Bir ders taslağı yazın.
  • Kurs içeriğini oluşturun.
  • Kursunuzu çevrimiçi hale getirin.
  • Çevrimiçi kursunuzu satın.
  • İçeriğinizi pazarlayın.

Çevrimiçi kurs oluşturmanın olumlu yönleri:

  • Sağlam pasif gelir fikileri: Bir kez oluşturup arkanıza yaslanıp düzenli olarak satın alma veya abonelik aldıkça getiri sağlamasını izleyebilirsiniz.
  • Diğer fikirlere kıyasla çok düşük başlangıç maliyeti.
  • Gelecekte başka kurslar satabileceğiniz müşteri adayları oluşturur.

Çevrimiçi kurs oluşturmanın olumsuz yönleri:

  • Bir konuda uzman olmak: Kendinize kaç konuda uzman diyebilirsiniz?
  • Başlangıç maliyeti düşük olsa da içeriğin oluşturulması için harcanan zaman yüksektir.
  • Çevrimiçi kursunuzu nasıl ve nerede yayınlayacağınızı ve tanıtacağınızı bilmeniz gerekir.

6. Medya (fotoğraflar, videolar, vb.) lisanslama.

Pasif gelir fikirleri arasından bir tanesi daha, medya lisanslamasıdır. Bu çok basit bir konsept: Sahip olduğunuz veya diğer tarafların kullanması için tasarladığınız görselleri paylaşıyorsunuz ve bunun için para alıyorsunuz.

Shutterstock gibi, stok fotoğraf oluşturucuların çalışmalarını lisanslamalarına ve karşılığında ödeme almalarına yardımcı olan pek çok web sitesi vardır.

Stok fotoğraf satma gereksinimleri:

  • Satabilecek görsellere dikkat edin.
  • Profesyonel bir kamera.
  • Fotoğrafçılıkta uzmanlık.
  • Grafik tasarım ve video düzenlemede uzmanlık.

Stok fotoğraf satmanın olumlu yönleri:

  • İmajınız viral olursa istikrarlı bir pasif gelir kaynağı olabilir.
  • Eğlenceli bir hobidir.
  • Gelecekte daha yüksek ücretli işlere yol açabilir.

Stok fotoğraf satmanın olumsuz yönleri:

  • Başlamak pahalıdır.
  • Stok fotoğrafçılık işi son derece rekabetçidir.
  • İlk başlarda çok para kazanılmaz.

Pasif gelir fikirleri; sıkça sorulan sorular:

İşte pasif gelir fikirleri hakkında en yaygın ve sık sorulan bazı soruların yanıtları:

Yeni başlayan biri nasıl pasif gelir elde edebilir?

Blog oluşturmaya veya bir stoksuz satış mağazasına veya belki de resim lisanslamaya başlamak için her zaman kişisel finansınızı kullanarak başlayabilirsiniz. Bunlar en kolay olanlardan bazıları olma eğilimindedir ve başlamak için en düşük sermayeyi gerektirir.

Go Daddy’de ideal mağzanızı WooCommerce uzantıları sayesinde, ayda yalnızca 79,00 AED'ye kadar artırın.

7 gelir kaynağı nedir?

7 farklı gelir kaynağının listesi:

  • Kazanılan Gelir: Maaş.
  • Kâr Getirisi: Kâr amacıyla bir hizmet veya ürün satmak.
  • Faiz Geliri: Paranızı yüksek getirili bir tasarruf hesabına yatırmak
  • Temettü Geliri: Şirketlerde hisse satın almak ve temettü almak.
  • Kira Geliri: Bir mülk sahibi olmak ve onu kiralamak
  • Sermaye Kazanç Geliri: Arazi gibi varlıkların alım satımıdır.
  • Telif Hakkı Geliri: Benzersiz bir şey tasarlamak, inşa etmek veya yapmak ve bunu kullanmak için başkalarından ücret almak.

Kullanılan Ürünler

Alan AdlarıDaha fazla bilgi edinin